wtorek, 4 listopada 2014

Violetta przepisy odcinek 6![Aktualizacja 1]


Po weekendzie przyszła pora na wyemitowanie kolejnego odcinka prowadzonego przez Clarę Alonso czyli ,,Violetta przepis". Więcej w rozwinięciu wpisu!!<3
[Aktualizacja 1] Po dłuższym czasie przepis!<3
Dzisiaj przyszła pora na 6 odcinek tego programu. Przychodzę dzisiaj do was po raz kolejny tylko z linkiem:D Niestety brak czasu. Jutro postaram się dodać przepis!!! :)


Link do odcinka:
http://tune.pk/player/embed_player.php?vid=4779410


Przepraszam was bardzo za zaległości!!!!<3 Szkoła ogranicza...

[Aktualizacja 1:
Przepis na farbowane jajka w kształcie serc
Składniki:
-jajka na twardo
- sok z czerwonych buraków                                                    
- łyżeczka octu jabłkowego
- słodka papryka
-cukier trzcinowy
-majonez na bazie jogurtu
- odrobina musztardy
I trochę dziwne jak dla mnie składniki:D
- gumki recepturki
- dwa kartoniki
- dwa ołówki( aby się nie wybrudziły możecie zawinąć je w folię spożywczą)
Sposób przygotowania:
Formujemy jajka w taki sposób aby wyglądały jak serca. Jak to zrobić? Najpierw trzeba obrać jajka ze skorupki. Następnie zginamy kartonik na pół i zawiązujemy z jednej strony gumką recepturką dwa lub trzy razy. Do środka wkładamy jajko, umieszczając jego wąską cześć na dole. Wkładamy ołówek na jajko i zawiązujemy na drugim końcu gumką recepturką. To samo robimy z drugim jajkiem. Następnie wkładamy to na 1,5 godziny do lodówki. Następnie przygotowujemy sok z buraków. Można go kupić w sklepie, jednak jeśli ktoś go nie znajdzie niech zrobi sam. Jak zrobić samemu bez użycia sokowirówki? Kroimy małe buraki na dwa lub trzy kawałki, wkładamy do wysokiego naczynia, dolewamy wody, miksujemy i mamy sok z buraków. Po upływie 1,5 godziny wyciągamy jajka z lodówki, jajka powinny przyjąć kształt serduszek.  Następnie doprawiamy sok z buraków, dodajemy trochę cukru trzcinowego, dodajemy łyżeczkę octu jabłkowego. Następnie mieszamy łyżką.Po wymieszaniu ostrożnie zamaczamy jajka w soku, uważajcie aby się nie poplamić! Jajka muszą pozostać w soku przynajmniej 2 godziny. Po 2 godzinach jajka wyciągamy, powinny mieć kolor taki, jak sok z buraków. Jajka kładziemy na talerz i rozcinamy na pół.  Do miski wrzucamy żółtka z jajek. Do miski dodajemy szczyptę słodkiej papryki,jedną łyżkę majonezu i jogurtu i odrobinę musztardy. Potem wszystko mieszamy.  Nakładamy farsz do środka jajek.

A oto jak mają wyglądać jajka:


Słyszeliście kiedyś o takim daniu? Chcielibyście spróbować jak smakuje? Pozdrawiam!<3]

5 komentarzy:

  1. Czekam na przepis!! Super wpis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czekam na przepis. Nie przejmuj się każdy ma inne obowiązki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo apetycznie to wygląda... :)
      Cieszę się, że tak szybko dodałaś przepis. =)
      Powodzenia w szkole Ci życzę . =)
      Paa.. I jeszcze raz dzięki za przepis *_*

      Usuń
  3. AAAAA nareszcie przepis!!<3 Dziękuję kochana!<3

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny post! No fajnie by było spróbować: )

    OdpowiedzUsuń

Wasze komentarze są dla nas naprawdę ważne. To właśnie z nich dowiadujemy się o tym, co myślicie o postach i blogu ;)